Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Göltschach / Golšovo

Na spletni strani http://www.ig-sportklettern.com/ sem zasledila, da se vse obiskovalce tega plezališča naproša, naj NE PARKIRAJO PRED CERKVIJO. Kolikor sem seznanjena, je to stalna praksa slovenskih plezalcev. Menim, da je prav, da to opozorilo upoštevamo, da ne bomo z našim neodgovornim ravnanjem dosegli zaprtja (še kakšnega) plezališča. Da to ni le prazna grožnja, se lahko prepričate z ogledom prej navedene spletne strani, kjer so objavljene tudi informacije o popolni prepovedi plezanja v nekaterih plezališčih. Na spletni strani odgovora na to, kje naj se parkira, nisem zasledila. Zaradi boljšega odnosa z vaščani pa se priporoča občasen obisk vaške gostilne (ta se nahaja cca. 100m pred cerkvijo). Pred njo (oziroma ne dobesedno, ampak nekoliko bližje cesti) smo (po priporočilu dveh avstrijskih plezalcev) ob zadnjem obisku plezališča parkirali tudi mi. Kot že rečeno, pa to mesto ni objavljeno kot uradno dovoljeno parkirno mesto. Zato morda občasen obisk gostilne, ali pa vsaj kakšno vljudno vprašanje, verjetno res ne bo odveč.

Andreja Plazl, 24.5.2010 10:58:02


Osrednji del

Seznam smeri

Zgornji previs v osrednjem delu

Levi del stene

Desni del stene

Osrednji del stene

Pregled težavnosti

6a ... 6b+ 6c ... 7a+ 7b ... 7c+ 8a ... 9b
3 9 15 8

Smeri

Komentarji

Dodal 11 novih smeri s seznama, ki sem ga dobil od lokalca.

Odlično plezališče: konglomerat, dolge navpične in previsne smeri, dobri grifi (luknje od "manjkajočih" kamnov), ki pa so pogosto narazen (dolge blokade).

Dostop: proti Celovcu, v Maria Rein desno čez Heimach v vas. Pred avtobusno postajo desno, do konca asfalta (konec hiš), po makadamskem klancu navzdol do vznožja, desno navzgor čez travnik proti koruznem polju. Po kolovozu ob polju do konca in desno okoli njegovega roba, kjer ujameš dobro stezo, ki gre po strmem pobočju (vrvna ograja) do plezališča.

Bojan Leskošek, 2.8.2008 8:37:08

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.