Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Nomenj

Usmerjenost stene jug
Čas dostopa 0,25 h

Plezališče je ZELO slabo dostopno. Označeno ni nič + vse je zaraščeno. Ker sva skalo iskala cca. 2 uri, sem na poti nazaj v drevo naredila puščico, ki vas bo usmerila do plezališča. Sledite desni poti in pojdite do konca travnika - malo za njim je puščica. Od tu naprej ne iščite poti, ker je ni... kar pogumno čez podrta drevesa in robide...drugače ne gre :)

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+
7 13 8 6

Smeri

Informacije o razmerah

Dostop do plezališča je težko najti, če si tam prvič. Smeri so zelo poraščene z mahom, v nekaterih manjkajo svedrovci. Nekatere smeri je zelo težko najti. Drugače je plezališče prijetno in hladno.

Jani Koselj, 22.5.2016 21:20:47


Plezališče je nevarno. Obvezna čelada, pa še kakšni kolenčniki in komolčniki etc. Včeraj v sektorju A se je pri dostopu do stene (smer Tik Foci) spulila ogromna skala, ki je povzročila 5 šivov na glavi in ne malo odrgnin in modric

Gregor Trampuš, 4.7.2014 9:34:34


Smeri v sektorju A so še precej prašne in krušljive, nekatere so povsem porasle z mahom in čakajo na veliko dozo sirkove krtače.

Toplo priporočam čelado za varujočega, manjši kamenčki mimogrede odletijo v globino.

Še "namig" za prave frikote: dostop je resda kratek, ampak spodobno strm. V sandalih boste imeli neskončno zabavo. Tudi pobočje pod steno je strmo, zato bi obisk z otroci odsvetoval.

Sicer pa je Nomenj krasno poletno plezališče, kjer tudi med vročinskim valom ni prevroče (le Autana ne pozabite).

Ivan Pepelnjak, 20.6.2012 15:51:41

Komentarji

Nomenj, v stilu mnogih bohinjskih plezališč. V primeru da bi se plezališče konkretno uredilo bi bil obisk več kot upravičen (tako za hude frikote kot tudi za začetnike), glede na razmere pa je do nadaljnjega smiselno izbrati kakšno boljše bohinjsko plezališče. Plezališče sicer ima nekaj obiska vendar, ... Dostop, stojišča pod smermi, manjkajoče ali nepremišljeno nameščeno vmesno varovanje, manjkajoča ali pomanjkljivo opremljena varovališča, majavo kamenje v smereh, rastlinje vsepovsod. Če ne bo udarniške delovne akcije bo plezališče počasi postalo spomenik starih svedrovcev, saj je stanje 10 let nespremenjeno.
Z ureditvijo tega in še nekaterih bohinjskih plezališč bi se nabor dobrih plezališč lahko nekoliko razširil...projekt OSP :idea::?:

Timotej Rajgelj, 8.6.2020 11:26:38


Zdravo! Mene pa zanima, kje so še ostale smeri, ker jih nisem uspela našteti 18 v sektorju A. Ali je bil podor kamnov? Hkrati še dodajam opozorilo, da se smeri krušijo ter da v dveh smereh sploh nisem našla štanta, tako da zelo zelo pazljivo, če se že odpravljate plezati, sploh v smeri Tik foci oz. 7 smer od leve proti desni v A, letijo večji in manjši kamenčki. Lp in varno!

breda novotnik, 4.5.2013 19:42:23


Tudi smeri v sektorju B so zelo prašne in čakajo krtačke ....

Damjan Gruden, 19.8.2012 20:25:23


Lepo plezališče,izredno primerno za vroče dni,saj ga popolnoma zakrivajo drevesa, problem je edino s komarji.
Na večini štantov se je potrebno prevezati (na vrhu ni vponk).

Za večjo varnost v plezališču bi bilo definitivno potrebno posekati kako drevo (ali vsaj kakšno vejo)- mislim zlasti na dve drevesi v sektorju C ob smereh Ta druga in Kapnik. Padec drugega v navezi tu ni ravno prijeten.:!::idea:

Timotej Rajgelj, 19.7.2012 10:42:21

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.