Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Kamnik

Usmerjenost stene jug
Literatura Plezališča Slovenije (3. izdaja) (Tomo Česen, Sidarta, 1997)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik - Den, Sidarta, 2005)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) - 2007 (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik, Sidarta, 2007)
v smeri ob razu so odtegnjene matice v zadnjih treh svedrovcih.

david kokol, 14.3.2012 18:35:29


Matica v drugi ploščici smeri Piškot je močno odvita; manjka tudi druga ploščica v smeri Pojoča travica. Previdno!

Grega Sovič, 19.7.2010 15:03:59


V nekaj smereh sem opazil, da so matice od svedrov delno odvite. Sicer jih vsakič po najboljših močeh zategnem ročno, vendar brez pravega orodja pač to ne gre. Na vrhu smeri Ob razu je en tak sveder tudi v sidrišču in sicer spodnji desni.

Bojan Kotur, 17.7.2009 8:49:29


Sektor A

Fotografija stene/smeri

Stolp - B/III

Sektor C

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+ 7b ... 7c+
8 24 16 4 2

Smeri

Komentarji

Plezališče je zelo lepo urejeno in opremljeno (tu in tam je potrebno znanje prevezovanja). Pohvala tistim, ki so uredili plezališče in ga vzdržujejo. :)

Manja Tišler, 29.7.2018 20:25:40


v smeri polževa mi je danes v roki ostala velika luska nad tretjim svedrovcem...še nekaj kamenja tam okoli se sumljivo maje

Gašper Vidmar, 28.4.2013 21:51:11


V smeri Netopir je v previsu odvit svedrovec. V smereh Darilo in Piskot pa sta odvita druga svedrovca. :!:

Mojca Petrovič, 8.7.2011 11:23:08


Skoraj vse smeri imajo sidrišča; v plezalnem vodniku iz 2007 le-ta niso vrisana, ker so bila verjetno nameščena kasneje.

Damjan Gruden, 9.4.2011 22:49:42


Zelo lepo urejeno plezališče, z veseljem bom še hodil sem.

Jaka Pavlic, 6.9.2008 22:37:26


najlepša hvala
lp tomaž :D

tomaž jeglič, 30.5.2007 8:56:38


Kamnik je tudi vrh v Zasavskem hribovju (pod katerim je tole plezališče). Sicer pa se odgovor na to (in marsikatero podobno) vprašanje hitro najde v Sidartinem plezalnem vodniku (glej razdelek Literatura na vrhu strani).

Ivan Pepelnjak, 28.5.2007 14:52:27


a mi lohka please en pove kje je to plezališče
poznam kamnik ampak ne vem kje je....

hvala
lp tomaž

tomaž jeglič, 28.5.2007 11:23:18


Lep pozdrav po dolgem času.

V tem času je plezališče dobilo res lep izgled, opremljenost na nivoju a kljub temu se še naprej preopremlja in kaj na novo zavrta. če pa kje ugledate kak star pozabljen klin ga nikar ne uporabljajte. Je svedrovcev dosti;)

Ideje so vedno dobrodošle mimgrede.

Tudi pod stenami so poti oz stojišča urejena in se še naprej urejajo, tako da samo še tekočih stopnic ni ;)

posebna zahvala za veliko veliko pomoč pri urejanju pa gre nekomu, ki ga boste mogoče kdaj videli kako sam pleza in betonira pod steno, da bomo lažje stali, čisti in tako naprej. budno pazi nad stanjem plezališča.

Če pa je kdo zainteresiran za kak težji projekt pri smereh velikonočna itd. ali če morebiti ugleda kak nov bodisi lažji projekt naj sporoči.

Lepo vabljeni;)

Lesjak Jan, 1.9.2006


Ja mimogrede.

Balvan če ga lahko tako imenujem pod steno kjer so smeri ciklama, frančekova zajeda itd, je v fazi čistke, tako da bo hmalu zopet aktualen izziv.
Gre za smeri Nissan, Rokova... itd.

Lesjak Jan, 1.9.2006


Še enkrat mimogrede - Zgodilo se je že da je izginilo kakšno sidrišče in podobno in človek bi vsaj med ljudmi ki uživajo v plezanju pričakoval malo spoštovanja do vseh tistih ki s(m)o se trudili v tem plezališču in se še, da je končno dobilo lep izgled in tudi kar se tiče opremljenosti da je na nivoju. verjamem in upam da je teh malo, ki si upajo oz, ki so pripravljeni po domače povedan spizdit sidrišče ali svedrovec-ce.

Res upam da tega ne bo več. vsaj zavoljo lastne, naše varnosti vseh tistih ki plezajo. in pa vloženega truda.

Hvala in uživajte.

Lesjak Jan, 1.9.2006


Zaradi trenutnih snežnih razmer je delo malce zastalo, sicer pa še vedno vabljeni, kjer še vedno potekajo očiščevalna, opremljevalna dela, tasko da plezališče dobiva res lep izgled.

to be countiune.....

Lesjak Jan, 8.3.2006


Plezalisce je ze kar zgledno opremljeno. Zavede vas lahko le kaka Franckova ocena.

Peter Kumse, 7.11.2005


Toliko za info - plezalisce je zopet v teku opremljanja ali preopremljanja, čiščenja, ravnanja stojišč ipd., ter seveda se naprej vabljeni!

Lesjak Jan, 19.4.2005


Dodal sem avtorje, opremljevalce smeri za posamezne smeri.

Glede prvih plezalcev obstaja moznost da se za njih ne ve, za to sem navedel tiste, ki smo oz. so takrat opremljali oz preplezali smeri.

Smer skorpijon seveda opremljena, dodana sidrisca za nekatere smeri, dolocene smeri v fazi preopremljanja.

Lp!

Lesjak Jan, 30.8.2004


Raz življenja - je zdaj opremljen v celoti.

sidrišča dodana za smeri - božji dar, ogledalo, piškot, škorpijon, darilo.

Lesjak Jan, 8.4.2004


lep pozdrav po dolgem casu. je bilo vmes malce pauze, oz plezanje v drugih vremenskih razmerah:) Torej, cim bo mozno se bomo lotli dodelave in postavitve stojisc pod smermi hudiceva zajeda, crni tulipan... idr. kajti zaradi lazjega varovanja in preobuvanja je to potrebno storiti cimprej, ter seveda nadaljno svedranje in postavljanje stantov. obvestila sledijo.

Lesjak Jan, 13.3.2004


Kaksne so pa zdaj kaj razmere v tem plezaliscu? Je ze kaj bolje opremljeno (svedrovci, verige,...)? Lepe pozdrave.

Vrečar Teja, 19.10.2003


Ja, torej samo eno opombo bi dodal na pisanje g. Kopšeta- se zahvaljujem za izrčpno poročilo o stanju ( ki se ga še kako dobro zavedamo), pa vendarle se vsem prizadetim zaradi stanja plezalisca, opravicujem. Naj omenim predvsem to, kar me je malce zbodlo - tu ne gre za nikakrsno (!!!!) seratorstvo, junacenje v stilu jaz-ne-rabim-svedrovcev marvec zaradi trenutnih stanj financ, potem so bili casi ko so vmes prisle druge stvari.in je blo treba opremljanje dati na stran ( tako kot pri vsaki stvari). No zdaj smo se koncno lotili zadeve v polnem zamahu (tudi nas je ze zgrabil gnev), in upam da vam bo v plezaliscu ob boljsi in varnejsi opremljenosti in predvsem ambientu - vsec.kakor vam je ze, opažam. Ampak en nasvet - čelado pa vendarle nosite, je skala pač kakršna je. G Kopšetu bi se enkrat omenil to- da tu ne gre za nikakrsno preseravanje ali kaj podobnega. Resno. Pa lep pozdrav!

Lesjak Jan, 17.7.2003


U glavnem, na Kamniku potekajo taksna ali drugacna, ocisevalna dela, ustvarjanje primernih stojisc, za vstop v steno..itd (seveda vzporedno s tem tudi opremljanje smeri). tako da zaenkrat je prisoten in viden se gradbeni duh :)

Lesjak Jan, 17.7.2003


Torej, na novo (lično) opremljene smeri: Hudičeva zajeda, frenkova skušnjava, bršljanova..in seveda stanti tko k morjo bit. +stant nad Polževo smerjo. to be countiuned.

Lesjak Jan, 7.7.2003


Najprej opozorilo vsem obiskovalcem tega plezališča - še posebej manj iskušenim in začetnikom. Plezališče je pomanjkljivo opremljeno in tudi kjer je je opremljeno nevarno!

Kadarkoli obiščem kakšno podobno plezališce me preplavi gnev. Preseratorstvo ali polnojajčništvo je sinonim za takšno opremljanje. Z vsem dolžnim spoštovanjem do avtorjev smeri in njihovega dobrega namena, ampak to plezališče je katastrofa. Cudovita skala, lep ambient, res lepe lažje smeri z možnostjo tudi kakšne težje. Žal so v večini slabo in ne samo slabo, tudi nevarno
opremljene. Če je to plezališče, ki je po svojem težavnostnem spektru namenjeno slabšim plezalcem
in začetnikom, potem mora biti tem tudi primerno opremljeno. Ravno ti potrebujejo nekaj gostejše
navrtanje, oziroma če vam beseda "gosto" ne ustreza, varno navrtanje. Od skupaj 10 smeri (od 4a do 7a+/b), ki sem jih 2.5.2003 plezal, sta le dve korektno opremljeni in to sta Ciklama ter
Frančkova zajeda. Ostalo je "poden". Razdalje med prvim in drugim, praviloma pa še med drugim in
tretjim klinom so absolutno prevelike (Matjažev raz, Nos, Darilo, Hudičeva zajeda,...). Še
posebej manj iskušeni plezalci si takoj, ko le lahko dosežejo klin že naberejo štrik in če takrat pade - pristane na tleh. Razdalje same med klini (če kakšen seveda med njimi ne manjka ali pa je star, zarustan, na roko zabit), so nasploh prevelike. V smereh, ki so navpične ali pa celo
položne, ne morejo biti razdalje med klini 3-4-5-6m! Če ima kdo željo po preseravanju in nabijanju egotripa naj takšnih smeri ne omenja v vodniku!

Kolege, ki pa se trenutno trudijo s preopremljanjem smeri naj opomnim, da jim obisk tečaja za opremljanje plezališč pri KŠP ne bi škodil. Vsi štanti so narobe zalepljeni, razdalje med prvim in drugim klinom pa slabo ocenjene. Če kje, tukaj zagotovo začetnika ni primerno uvajati v samostojno plezanje.

Pa prosim brez zamere,
Igor Kopše.

Kopše, Igor, 3.5.2003


Dodana dva štanta nad, prvi je nad smerjo Trmasti stolpič, drugi pa nad smerjo Hudičeva zajeda.

Lesjak Jan, 20.7.2001


Res je, da je bilo plezališče nekaj časa slabo opremljeno, a je zdaj v fazi obnavljanja, nekaj smeri je že navrtanih, tudi kakšno novo sidrišče se najde, ampak na žalost je opremljanje odvisno od trenutnih finančnih razmer in pa časa, seveda zato gre vse skupaj bolj počasi. (na ˝novo˝ navrtane tri smeri: Frančekova zajeda, Ciklama in pa Matjažev raz).

Lesjak Jan, 7.6.2001


Plezališče je resnično slabše opremljeno. Mnoge smeri so brez štantov in veliko smeri ima pomankljivo varovanje z klini.

Gregor Skok, 29.12.2000

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.