Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Kamnitnik

Usmerjenost stene jug
Literatura Plezališča Slovenije (3. izdaja) (Tomo Česen, Sidarta, 1997)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik - Den, Sidarta, 2005)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) - 2007 (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik, Sidarta, 2007)

levi del stene

osrednji del stene

desni del stene

Desni del stence

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+
5 17 12 6

Smeri

Komentarji

Včeraj sem v Kamnitniku pozabil plezalke Scarpa Vapor V. Najditelj bo bogato poplačan z večno hvaležnostjo (in kakim pivom) :D

Urban Bolta, 12.5.2017 0:16:39


Zadeve v plezališču so sedaj dokončno urejene za varno plezanje. Nevarne skale v levem delu so bile odstranjene, vendar je mogoče da kak manjši kamen še vedno prileti z vrha ker je pač taka skala, torej malo pozornosti ne bo odveč v nobenem primeru.

Zahvaljujoč neutrudni Betki pa so sedaj zamenjani še vsi tisti štanti, ki so imeli prej samo pujskove repke in pa še ene par dotrajanih. Pujski so seveda ostali (do nadaljnjega) a vseeno raje uporabljajte nove štante, saj so neprimerno varnejši.

Spremembe v zvezi s smermi pa so naslednje:
-Kepica sladoleda: nov štant v višini prej zadnjega kompleta, smer je tako za kake 3m nižja, če pa vpliva na oceno pa naj povejo tisti, ki imajo za to kaj več občutka.
-Ana-Marie: sedaj ima svoj štant tam kjer je bil prej zadnji komplet in je tako za kaka 2m nižja, zgornjega štanta ni več saj je bil zaradi krušljivosti vmesnega sloja skale odstranjen zaradi varnosti.
-Žvčk: tudi ta ima sedaj svoj štant tako, da se lahko sedaj vse smeri v levem delu plezajo hkrati in ne kradejo več druga drugi prostora na štantih.

To bi bilo do nadaljnjega to.

lp

Sašo

Sašo Kočevar, 14.8.2011 16:54:08


Lep pozdrav.

Tole pišem z nekaj zamude, a bo v prihajajočih pomladnih dneh aktualno. Do nadaljnjega je levi del plezališča, levo do smeri Jeba, zaprt zaradi podora skal. Plezanje v tem delu je skrajno nevarno zaradi padajočega kamenja in neurejenega vznožja, tako, da se plezanja v tem delu do nadaljnjega vzdržite. Ko, bo zadeva urejena, bom napisal obvestilo.

lp

Sašo Kočevar, 28.2.2011 13:10:22


Štant v Boštjanovi popravljen.

lp
Sašo

Sašo Kočevar, 3.5.2010 10:42:49


Par dni nazaj sem ponovil ne to ne tam, mali fuk, ketchup in bonsai...pa javlam da se je povsod polmil nekej grifov...ketchup je od prvega do drugega kompleta precej v razsulu, ne to ne tam je ostal brez najbolšega grifa tko da je 6c kr na mestu, pr malem fuku je pred vrhom na desni saj kokr se od prej spomnem pa tut vid se odletu en solidn kamn vn in je kr sitn zdej - če se ne prime roba, bonsai je pa sploh krušljiv in sm že dvakrat odlomu grif...lep pozdrav

Nace Pavc "PiFo", 22.3.2010 14:14:58


Potrjujem Kar je napisal Sašo....glede ocen pa oskar za moje pojme ni nič težji.....jeba je malo težja lahko bi bla tut 5c+....ne to ne tam pa je kr 6c tko kot mali fuk se mi zdi zdej...

Nace Pavc "PiFo", 6.9.2009 23:16:07


Zgolj v vednost.
Pred kratkim je bila v plezališču čistilna akcija, ki je poskrbela za par manjših sprememb, previdnost zaradi kakega kamna verjetno ne bo odveč. Počistilo se je nekaj skal in mogoče je nekaj ocen sedaj drugačnih. Torej, Jeba in Oskar sta verjetno malo težji, težja pa je tudi Ne to, ne tam kjer se je odlomil oprimek, verjetno sedaj že malo diši po 6c. Kakšne so pa dejanske ocene, če so kaj drugačne, pa naj povejo tisti, ki imajo za to kaj več občutka. Dobr plezite pa lp.

Sašo Kočevar

Sašo Kočevar, 3.7.2009 11:15:00


V smeri Bonsai- skrajno desno, sva med plezanjem ugotovila, da je prvi sveder popolnoma odšraufan, zaradi nevarnosti sva ga odstranila in postavila na poličko pod njem.

Lp

Jure Jeraj, 20.5.2009 11:49:43


Tole je komentar na Pifotovo modrovanje, sicer se ponavadi ne spuščam v takele debate ampak napisanih neumnosti je pa tokrat pač preveč.

Torej, najprej Cura bura. Smer kot jo je opisal Pifo je nič drugega kot plod njegove domišljije oz. kr neki in je bolj zavajanje kot kaj drugega (ne da linija, ki jo je opisal ne obstaja, obstaja a nima imena, sploh pa ne Cura bura). Cura bura je že bila v vodniku in je imela oceno 6b+ a se jo je črtalo ker nima svojih svedrov in je to v bistvu desna varianta smeri Ne to, ne tam in se jo pleza desno od svedrov prej omenjene smeri, plezaš torej med Ne to, ne tam in Malim fukom zato je tudi ime smeri zapisano med tama dvema smerema, kot je Pifo pravilno ugotovil... V kamnitniku je takih variant še kar nekaj, imajo tudi imena a nimajo svojih svedrov, zato v vodniku niso registrirane saj gre za zgolj lokalne variante in ne smeri kot take.

Kar se tiče vponk na sidriščih pa naslednje oz. Pifo da ti odgovorim na tvoja vprašanja. Tvoje upanje da se bo zadeva čimprej zamenjala je rahlo nesmiselno, saj se vponke na sidriščih ne menjajo kar same. Da se jo zamnja je potrebno posredovanje človeka (v kolikor nisi vedel), lahko tudi tebe, ni namreč prepovedano, da kdor koli (tudi ti) naredi kaj za varnost v plezališčih in s tem za skupno dobro vseh uporabnikov plezališča. Ponavadi je za oskrbovanje plezališč ''zadolženo'' plezalno društvo v katerega ''rajonu'' se plezališče nahaja in ni ti treba drugega kot da opozoriš na problem nekoga iz društva, da lahko naredi kaj glede tega. Kdo bo dal novo vponko? Zgolj v vednost: vponko za sidrišče lahko kupiš v Merkurju za dobra 2€ in sam sem jih zamenjal že kar nekaj, tudi izven lokalnih plezališč, ker so bile obstoječe pač dotrajane, tebi je tako ravnanje očitno tuje. Seveda, lažje je pisati po internetu in pisati komentarje, kot pa žrtvovati nekaj denarja in osebno zamenjati vponko in s tem poskrbeti za varnost vseh... Sem enkrat Oktobra zamenjal vponke v Jebi, Oskarju in dal nove v Joviju in Pedrovi, da bodo lahko smer plezali tudi tisti za katere dvomiš, da se znajo prevezati čez ketni...

Bodi to dovolj.

LP Sašo KOčevar

Sašo Kočevar, 23.12.2008 11:49:45


V Pedrovi smo odstranil vponko iz sidrišča saj je bila odlomljena in je bilo vpernjanje v sidrišče v tej smeri nevarno....do nadaljnega se vpenja v sidrišče malega fuka (levo) ali pa v sidrišče bricotove (desno), še najboljša varjanta pa je da se prevežeš čez ketni, če se seveda znaš...upam da se bo zadeva čimprej zamenjala...kdo bo dal novo vponko nevem? Me pa zanima?!LP

P.S.
Prevezovanje je potrebno tudi v smeri HCOOH saj je sidrišče zarjevelo oz. se vponke neda odpreti...
Prevezati se je potrebno tudi v smeri Oskar!!! (sidrišče z polno vponko)

Dodajam pa tudi smer Cura bura!

Nace Pavc "PiFo", 4.9.2008 14:36:39

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.