Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Preddvor

Usmerjenost stene jugo-vzhod
Literatura Plezališča Slovenije (3. izdaja) (Tomo Česen, Sidarta, 1997)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik - Den, Sidarta, 2005)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) - 2007 (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik, Sidarta, 2007)
Sektor D

Pri uporabi lestve bodite skrajno previdni saj je lestev v izjemno slabem stanju saj se vse zelo maje in niti ni fiksna.

Ko sem jo sam uporabil se je dobesedno odpeljala navzdol po hribu z mano vred :!:

Žiga Dežman, 4.10.2013 15:25:37


V sektorju A/II (smeri "Ta bela" in "Direktna"), drugo sidrišče z desne, je zatikajoče in se lahko zgodi da ostanejo vratca odprta po vpetju vrvi.
Preverite stanje po vsakem vzponu (in po potrebi na roke zaprite vratca), da se vrv ne sname.

Lp, Matej Ušaj

Matej Ušaj, 30.8.2009 23:28:37


Spoštovani obiskovalci plezališča Preddvor!

V zadnjem času Kranjčani opažamo precej veliko porast števila obiskovalcev plezališča Preddvor. Ker se seveda skoraj vsi pripeljejo z avtomobili, je nemalokrat na parkiriščih na izhodišču za plezališče velika gneča. Le-ta je v zadnjih dneh še posebej moteča, saj cesta, ki pelje do pod plezališča in še naprej služi za obvoz za vse prebivalce Nove vasi in dela Preddvora, torej se je nekdaj gozdna cesta spremenila v dokaj prometno, glavno cesto. Zato vsa vozila, parkirana tik ob, včasih tudi na cesti ter na izogibališčih precej ovirajo promet in onemogočajo nemoten prehod tudi tovornim vozilom ter kmetom s traktorji. Tako prihaja do vedno večjega nezadovoljstva bližnjih kmetov in domačinov prav zaradi vedno večjega števila površno parkiranih vozil ob in na cesti.

Na tem mestu tako prosim vse obiskovalce plezališča, da svoja vozila parkirate tako, da ne bodo niti najmanj motila dvosmernega prometa, prav prosim, da jih ne puščate na izogibališčih ob cesti (v bližini mostu). Naj vam v primeru velike gneče ne bo odveč pustiti vozila nekoliko dlje od izhodišča ter peš narediti nekaj deset metrov več. Prosim, da za voljo dobrih odnosov z lastniki zemljišča, kjer je tudi plezališče in dostopne poti do njega, upoštevate to prošnjo resno, saj nočemo, da se ponovi zgodba, ki se je dogajala v Zmincu in še kje. V nasprotnem primeru bodo tudi kmetje začeli ravnati prav tako arogantno, kot parkirajo nekateri obiskovalci plezališča in si bodo prehod omogočili na silo (škodo parkiranih vozil!), kar bi lahko zelo hitro pripeljalo do tega, da si bomo plezanje v plezališču Preddvor obrisali pod nosom.

Hvala za razumevanje in srečno,

Matevž Vučer
načelnik AO Kranj

Matevž Vučer, 4.6.2009 19:38:51


Smerci Vijolica in Mučkalica v sektorju D

Plezanje v sektorju A

Sektor A - Binetova

Sektor D - ( lestev v izjemno slabem stanju )

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+ 7b ... 7c+ 8a ... 9b
4 8 14 16 9 8

Smeri

Informacije o razmerah

SEKTOR D

Lestev za dostop do tega sektorja je v izjemno slabem stanju saj se vse zelo maje in niti ni fiksna. Bodite previdni.

Zelo žalostno pri tem pa je to, da je minilo že več kot eno leto od obvestila, da je ta lestev v tem sektorju v slabem stanju in jo ni nihče še zamenjal ...

*V športno plezalnem vodniku (knjiga ; izdaja 2012) sta na skici zemljevida označena sektorja C in D ki pa sta označena napačno.
Sektorja bi morala biti označena ravno obratno saj se sektor D nahaja pred sektorjem C :wink:

Žiga Dežman, 4.10.2013 15:39:45


Sektor D...v vodniku narobna skica...Stara 6a gre naravnost in levo v svoje sidrišče...je zarjevelo...potrebno menjave...bom te dni zamenjal vponko...smeri NN in Trnuljčica gresta v sidrišče desno...je neka zelena vponka še solidna...Vijolica in Mučkalica imata tudi zarjevet štant...potrebno se je prevezati!! Stara in Mučkalica malo krušljivi...pozor pri hoji po lojtrici je že na meji....lp

Nace Pavc "PiFo", 4.9.2012 12:56:45

Komentarji

V torek, 22.9.2015, sem v plezališču ali na parkirišču pozabila plezalke testerossa La Sortiva, št. 34 in rumeno matičarko. Če je slučajno kdo našel to dvoje bi bila zelo vesela, da me kontaktira (040760030). Lp

Mojca Zajc, 26.9.2015 21:31:16


Dve stvari:
1. V sredo 15.4.2015 smo na klopi našli dva Mountain Hardwear flisa (en črn in drugi modro-siv. Lastnika kontaktirajta na mejl: [email protected]
2. V zgornjem delu smeri Čriček se spodnji desni del tiste super luske rahlo maje, ob bližjem vpogledu pa je videti, da jo celotno načenja "zob časa". Previdnost ni odveč.

Dejana Majstorovic, 16.4.2015 12:46:43


Živjo :)

Pišem bolj kot opozorilo.

Zadnje čase opažamo da precej stvari leti dol nad sidrišči. (Debele suhe veje dreves + skale)
Včeraj je na sončku kar konkretno padalo(vse naenkrat). Veje so k sreci odletele na klopce katere smo kasneje odstranili. Podobno je tudi prejšnji teden nad Stebrom in Taščico priletela ena manjša skalca.
Mogoce bi bilo pametno ob priložnosti malo spucati vzpetino nad sidrišči kolikor je le mogoče ali nastaviti kakšne mreže, če bi bilo to možno oziroma primerno?

Pa lepo in previdno plezanje v prečudovitem in na čase adrenalinskem plezališču ;)

Danijel Ančimer, 15.7.2013 12:25:49


Tudi meni so danes vlomili in zlomili anteno. Zgleda da nekoga moti, da smo tam in je idiot

Gregor Gregor, 5.7.2012 20:32:32


V Preddvoru pred rampo je treba pazt na avte! meni so vlomili v avto!
luka

Luka Oblak, 21.6.2012 22:56:32


Med Binetovo in Stebrom je ena nova smer, ki ni opisana ne tukaj, ne v vodničku. Težavnost je okrog 5a. Je komu znano ime smeri?

Bojan Kotur, 7.7.2008 10:37:10

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.