Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Šnitov rob

Usmerjenost stene zahod
Literatura Plezališča Slovenije (3. izdaja) (Tomo Česen, Sidarta, 1997)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik - Den, Sidarta, 2005)
Slovenija (športnoplezalni vodnik) - 2007 (Betka Galičič, Janez Skok, Danilo Cedilnik, Sidarta, 2007)

Dostop do sektorja A

Pregled težavnosti

5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+
1 10 4

Smeri

Informacije o razmerah

Ko sem prvič prišel v Šnitov rob sem bil enakega mnenja kot Iztok. Samo da nisem odnehal. Sedaj se mi je plezališče tako prikupilo, da grem večkrat malo požamarit. Glede dostopa in orientacije je res kriza.
Sektorja A in sektor D se mo mojem mnenju res splača poiskati. Sta lepa. Je pa okolje ...kako bi rekel, malo drugačmo, mogoče divje.
Priporočam stezo, ki jo je opisal Matevž. Tako boste lako najlažje našli. Pred sektorjem A se je treba nekoliko spustiti in se držati skrajne desne. Steza je res bol švog, vendar če jo ne fališ je Ok. Sam grem največkrat v šlapah. Če boste odši prvič tja pa le vzemite gojzarje. Mogoče za info: http://www.aoziri.si/forum/forum_posts.asp?TID=238&PN=1

Če imate zelo slab vtis o plezališču ga ponovni obisk ne bo mogel še poslabšati. :wink:

Gašper Eniko, 19.8.2008 10:41:03


Kar se mene tiče, je to velika potegavščina (plezališče-pa še v vodniču je). Kot prvo, dostop je orjentacijska uganka, no pol ti po kake tričetrt ure lazenja po bregu, rata najdt neke sfedrovce in kakšen sktor, za dostop do ispod smeri bi rabil močne gojzerje, kajti kakšne potke do skale enostavno ni, no pol pa prplezaš nekak po vseh štirh do skale in poštudiraš, da v takem klancu nit plezalk nemoreš obut, kajšele pas nataknt. Plezal sm Zaplato in Trotulo, ob pogledu na smeri desno me je kar minilo šekaj poizkusit. Da ne omenjam lazenja okoli kake pol ure in nisem našel sektorja A, skica v vodniču ne štima, nikakor.
To so moje izkušnje iz tega plezališča. Čeprav bližnje plezališče Gore zame predstavlja prijetno in zelo lepo manjše plezališče, je Šnitov rob katastrofa.
Če se odpravite v ta plezališče... no raj ne, midva sva imela pokvarjen dan :evil:

Iztok Fink, 17.7.2008 9:07:07

Komentarji

Zelo zelo lepo plezališče, dostop malce smotan, vendar skala če čudovita. Bujen gozd ščiti pred poletno vročino!

Jure Burnik, 8.7.2010 13:09:29


Za dostop do plezališča priporočam naslednjo pot: na Razpotju zavijete za Ledine, nato pa tam sledite smerokazu za Otalež. Nato se držite ozke asfaltirane ceste, ki pelje do kmetije. Na zadnjem ovinku pred hišo pustite avto in nato nadaljujete po makadamu navzdol približno 300m, kjer se držite levo navzgor po kolovozu, ki se na gozdnem rebru spremeni v pot. Na rebru zavijete desno po slabši, a uhojeni stezici po razglednem, rahlo skalnatem slemenu. Kmalu pridete v območje večjih skalnih blokov in sten, kjer si izberete želeni sektor.
Sicer je plezališče zelo solidno opremljeno in zelo prijetno, sploh ker je ves dan v senci.
Ocene so pa itak lokalne. :wink:

Matevž Vučer, 26.8.2007 21:28:52

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.