Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Krk - Portafortuna

Avtor opisa
Tomaz Kosir

Usmerjenost stene severo-vzhod
Čas dostopa 0.5 h
Več informacij [ Dostop ] [ Vodniček Avtor: Tomaž Košir  ]
Plezališče s sivim in rumenim, ostrim, od vode razjedenim apnencom. V njem najdete veliko lahkih in srednje težkih smeri, ter nekaj težjih. V glavnem so smeri dolge, tudi preko 30 metrov, razen v sektorju A, kjer so kratke in intenzivne, a še vedno lepe. Med vrstami plezanja prevladuje premagovanje položnih in navpičnih plošč ter občasno kakšnega previsa, prav pa pride dobra tehnika ter moč in vzdržljivost prstov za težje linije. Smeri so v glavnem opremljene z INOX ekspanzijskimi klini, ploščicami in vrhovi. V lažjih smereh je razmak med klini relativno majhen, kar omogoča brezskrbno plezanje tudi manj izkušenim in začetnikom. Najbolj aktualne informacije o plezališčih v bližini Baške na Krku in zadnje verzije vodničkov v PDF formatu najdete na spletni strani http://www.climbinbaska.com ...

Plezališče Portafortuna.

Sektor C

Sektor A, kjer prevladujejo kratke smeri

Sektor C - desni del

platke v sektorju D

Sektor C - srednji del

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+ 7b ... 7c+ 8a ... 9b
14 29 13 10 9 1

Smeri

Informacije o razmerah

Plezališča okoli Baške so se začela preurejati v novembru 2007. V plezališču Portafortuna je trenutno 32 smeri, zamenjana pa so tudi zarjavela sidrišča v starih smereh. Plezališče Bunculuka je bilo prenovljeno v začetku junija 08 v njem pa je sedaj 10 smeri.

Več informacij najdete na http://www.climbinbaska.com

Tomaz Kosir, 1.7.2008 22:25:26

Komentarji

Juhuhuu, res lepe smeri! In super urejeno plezališče! Ponekod sicer svedrov res na odmet, a lažje je kakega izpustiti, kot vpeti manjkajočega :)

Matic Klanjšček, 3.10.2011 12:59:57


V sektorju C, kjer potekajo težje smeri, je skala ponekod rahlo krušljiva, predvsem v spodnjem delu, zato čelada za varovalca ne bo odveč!

Damjan Gruden, 23.8.2010 8:57:27


26.7.2008
Tako sektor Baška ob kampu FKK, kot tudi Portafortuna sta preopremljeni in odlično urejeni. Vsi detajli na prej omenjenih www naslovih(tudi vodniček).
V prvem je senca pozno popoldne in se čuti celodnevno sončenje stene, smeri so krajše in bolj boulderskega tipa. Drugi sektor je v senci in za hladom že kmalu popoldne. Če je prisoten še vetrič (ponavadi je), je plezanje super uživaško, brez vročinskega matranja. V tem sektorju se najde tudi kakšna (še) ne preopremljena smer, vendar so svedri še v dobrem stanju. Gostota svedrov je pri obeh malo prevelika.
Dostopi in pod steno je super urejeno. Priporočam.

David Pavlovič, 28.7.2008 8:27:48


Sektor Baška je v fazi prenove in so svedrovci odstranjeni (tako je bilo vsaj za 1.maj). Možno, da je zdaj že prenovljeno.
Imaš pa dosti boljšo alternativo v bližini, Portafortuna se imenuje. Meni je bilo zelo všeč.
Več na http://www.climbinbaska.com/news.php

Maja Trafela, 29.6.2008 21:03:44


Zanima me v kakšnem stanju je to plezallišče, sem slišala da ni kaj dosti varno, lp, maja

maja kunaver, 28.6.2008 19:51:27

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.