Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Kovk, jugozahodna stena

Avtor opisa

Ivan Pepelnjak

Usmerjenost stene jugo-zahod
Nad plazom nad vasjo Budanje se pod robom Gore pod koto 897 dviga več skalnih gmot in razov, čez katere je speljanih nekaj zanimivih (čeprav malce zaraščenih) smeri.

Dostop do stene je od parkirišča v bližini velikega podpornega zidu pod plazom (če prihajata s Cola, je parkirišče za zidom). S parkirišča se odpravite po kolovozu, na drugem razcepu zavijete levo, kmalu nato pa na desni kolovoz. Ta zložno vijuga po pobočju.

Kolovoz lahko zapustite na mestu, kjer boste na skalah desno ob poti opazili rdeče črte (gozdarske oznake?), te vas pripeljejo naravnost navzgor po brezpotju do spodnjega roba melišča pod smer Rdeče nogavičke. Če se boste s kolovoza odpravili nekoliko kasneje po gozdu levo od melišč (sledite stezi, ki je označena z možici), bo manj muke po melišču :)

Zemljevid dostopa

Fotografija stene s smermi (od leve proti desni) Nedolžna, Krvava svatba, Pepelka, Rdeče nogavičke, Trnova, Gamsja, Pušelc, Ranjena

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+
3 8 8 1
III- ... III+ IV- ... IV+ V- ... V+ VI- ... VI+ VII- ... VII+ VIII- ... VIII+
2 3 4 10 2 1

Smeri

Komentarji

V te ne tipično gorske smei, ki ponudijo tudi obilo solate je smiselno iti pozimi. Večina zimskih dni je za plezanje primerna, razen takrat ko piha burja. Zasneži jih redko. Poleti pozno spomladi je ogromno kač. Pozimi travnate včasih pomrznejo, kar jih naredi zelo nevarne. Skala je različna, od totalne podrtije do prav uživaških delov. Večina smeri omogoča relativno enostaven umik. Najlepše pa se je iz vseh smeri povzpeti peš na vrh in sestopiti po sestopu opisanem pri rdečih nogavičkah. Veseli bomo vaših pripomb in komentarjev (tudi ocen), pa tudi tega, če nam boste za svoje vzpone sporočili na [email protected]

Ožbej Marc, 8.6.2007 21:20:52

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.