Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Zeleni raz

Avtor opisa
Desn Strosar

Težavnost
IV+/III
Dolžina smeri (m)
200
Povprečni čas (ure)
3
Nadmorska višina izstopa (m)
533
Dolžina vrvi (m)
60
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Zabeleženih vzponov
1
Prvi vzpon
Verjetno Italijanski vojaki Alpini (1915)
Prva prosta ponovitev
Dean Strosar in Jernej Zavrtanik (07.03.2014)
Kratek opis
Opis smeri: 1.R. Vstop v smer desno od zim zelenega drevesa v kamin (IV) v katerem je klin. Na vrhu kamina desno po razu. 2.R. Desno po vrhu raza do velike police pod kaminom,sidrišče(klin). 3.R. Dva giba po kaminu potem pa desno naravnost na vrh špice (IV+) in na prej po razu. 4.R. Držiš se raza do naslednjega skalnega skoka. 5.R. Naravnost po počeh in pokah na vrh skoka (IV+) in potem naprej po razu. 6.R. Naprej po razu na vrhu raza levo pod steno. Sidrišče na drevesu pod dobro vidno streho 10m više. 6.R. Naravnost pod streho levo krušljivo(klin), prečiš pod streho v desno, naravnost v kamin, ki ga hitro zapustiš ter splezaš levo navzgor po strehi na vrh stene(IV+). Tu se razvežeš in do vrha je še nekaj deset metrov. Skala je v najtežjih detajlih presenetljivo dobra in nudi obilo užitka
Vstop
Po solkanski kolesarski poti pod Sabotinom nato levo na označeno planinsko severno pot. Po 20. Minutah zavijemo desno pod steno raza. Je viden iz poti.
Sestop
Na vrhu levo po poti do bivše vojaške karavle in naprej v Solkan.

Fotografija stene/smeri

Komentarji

splezal to s Čičotom prejšnji teden, malček bol L, bol po razu, seveda brez vrvi brez težav do težjega kamina (kjer je verjetno IVka), tega sva obšla bolj D (zahodno), do vrha malenkost bolj v D. Razen kamina lahka lepa plezarija, kjer je škoda med vrv..skala ni tako lepa kot na treh grebenih, a je tu ambient malce bolj divji, gorski, medtem ko na treh grebenih, še diši po Gorici.

stojan mervič, 18.12.2018 20:51:54

Objavljeni vzponi

7.3.2014 Desn Strosar

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.