Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

tri grebeni

Avtor opisa
stojan mervič

Težavnost
III
Dolžina smeri (m)
350
Prvi preplezali
marsikdo kdovekdaj
Povprečni čas (ure)
1
Nadmorska višina izstopa (m)
500
Ostala potrebna oprema
smeri - vse tri grebene plezamo uživaško brez vrvi. grebeni so zelo krušljivi, so pa tudi detajli ki držijo. plezamo lahko pozimi tudi po dežju se hitro posušijo. med plezanjem iščemo težavnost, ki je nam primerna - izbira je velika.
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Zabeleženih vzponov
1
Kratek opis
nad kolesarsko stezo Solkan - Plave med obema mostoma se pne proti Sabotin več krušljivih bolj ali manj izrazitih grebenov. D greben od melišča je najbolj izrazit, a je plezalsko nezanimiv (le na vrhu je nekaj za plezat). Vsi drugi trije grebeni L od velikega melišča pa imajo precej lepih detajlov in sten, ki se jih da splezat. Da se tudi skombinarat vse tri. Meni najboljša varianta je začet v skrajno L grebenu (obidemo zaščitno mrežo na L) in z L po kar težkem splezamo na raz - od tam uživancija po razu do tam kjer se končajo večje stene - prečimo v D do največjega grebena, ki je nad meliščem in po njem do vrha. Kombinacij in variacij je ogromno, užitek zagotovljen, brez vrvi, najboljše v kakem zimskem sončku po dežjo, ko se kaj drugega ne da
Vstop
avto pustimo v Solkanu, gremo čez Solkanski most (most z največjim kamnitim lokom na svetu (tudi nanj lahko splezamo:) in potem L po kolesarski stezi do zadnjega grebena, ki se najbolj priključi stezi. Obidemo zaščitno ograjo iz L.
Sestop
na koncu grebena lahko gremo na vrh sabotina po stečinah (kar precej zaraščeno) in potem po stezah dol. Lahko pa na vrhu grebena, splezamo dol na velikansko melišče v divji ambient med grebeni. Po melišču skoraj do konca dol - kakih 20m pred koncem melišča zavijemo L v gozd in pridemo do slabše stezice, ki nas mimo ene jase in po potem po peščenem spustu pripelje do kolesarske steze.

3grebeni na sabotin, zelena je spust, vse druge barve so možni vzponi - variant je mnogo

Objavljeni vzponi

1.5.2015 Dario Prinčič

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.