Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Šaleška

Avtor opisa
Polona Barber

Težavnost
V/III-IV
Dolžina smeri (m)
220
Prvi preplezali
Stane Barber in Polona Barber, 29.7.2017
Število kompletov
6
Povprečni čas (ure)
3
Nadmorska višina izstopa (m)
1986
Število klinov
6
Število metuljev (friendov)
4
Dolžina vrvi (m)
60
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Kratek opis
Vstop v smer je na skrajno levem delu stene. V prvem raztežaju krajšemu plezalnemu skoku sledi prečka po položnejših poličkah, raztežaj pa se zaključi z manjšo zajedo. Drug raztežaj se prav tako giblje diagonalno in prečno preko stene. Začetek tretjega raztežaja je kratka prečka, nato pa splezamo (ali se spustimo) navzdol na manjšo travnato polico. Nato diagonalno navzgor preko plate pod manjši previs, zatem desno v prečko okoli trebuha ter nato naprej v desno nad borovce, kjer lahko naredimo sidrišče. Nad borovci nadaljujemo v desno in nato navzgor skozi manjši kamin do vrha stene.
Vstop
Dostop: S Planine Podvežak po planinski poti v smeri proti Molički peči. Ko gremo po poti mimo studeneca Inkret, se nato rahlo spustimo na manjšo travnato kotanjo. (Če pridete do spominske plošče, ste šli 100 m predaleč). Na levi strani kotanje je viden vhod v brezno/jamo. Pot nadaljujemo levo od brezna strmo navzgor po slabo uhojeni potki do skalne zapore, nato pa desno nad borovci po slabo uhojeni potki do prvega možica in nato v desno navzgor za možici do stene. Od parkirišča pod planino Podvežak do vstopa v steno potrebujemo cca. 1,5h.
Sestop
Preko borovcev se prebijemo do brezpotja, ki vodi s Tolstega vrha proti sedlu med Desko in Tolstim vrhom, tam se brezpotje priključi markirani planinski poti proti planini Podvežak.

Vstop v smer

Fotografija stene/smeri

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.